Voor mensen met hart- en vaatziekten

In het algemeen geldt voor ons allemaal dat het niet eenvoudig is om daadwerkelijk gezond te eten en te leven. Dit komt onder andere omdat we het te druk hebben, te weinig kennis hebben of ons er niet van bewust zijn.

Als u bijvoorbeeld van plan bent om zelf meer groente te gaan eten, dan verget ook u het toch vaak weer als u in de supermarkt of bij de groenteboer bent.

Slimmer Gezond bij hart- en vaatziekten helpt u daarbij

Om uw gestelde doelen te bereiken is het daarom belangrijk om ze heel concreet te maken. Het helpt om van te voren te bedenken in welke situatie u iets kunt doen om uw doel te bereiken. Als u meer groente wilt eten, bedenk dan bijvoorbeeld aan het begin van de week welke groente soorten u precies gaat kopen en op welk tijdstip u dit gaat doen. Een plan in de vorm van een “ als-dan” zin werkt het best.

Bijvoorbeeld:

"Als ik zaterdagmiddag naar de winkel ga, dan koop ik 1 bloemkool, worteltjes en een pond paprika's."

Hoe vaker u uw plan op deze manier uitvoert, hoe makkelijker het wordt. Na een aantal keer denkt u er automatisch aan groente te kopen als u de winkel inloopt.

Een ander voorbeeld, bij het voornemen om meer fruit te eten:

"Als ik het ontbijt klaar maak, dan maak ik altijd een extra bakje fruit (ananas, mango, banaan etc) klaar"

Als u uw doelen op deze manier blijft volhouden, zullen ze na een tijdje gewoontes worden en steeds minder moeite kosten om uit te voeren.

Gezond voor u en de beste investering voor een gezonde toekomst!

picture female 2