Voor mensen met hart- en vaatziekten

Hoe werkt het

Registratie en activatie:

U gaat op uw vaste computer of mobiele telefoon met internet verbinding (WIFI) naar de website www.mijnleefstijlzorg,nl/slimmergezondbijhartenvaatziekten en lees alle informatie over dit programma, voor wie het is bestemd, hoe het er uit ziet zodat u weet wat u kunt verwachten en wat de kosten zijn. Aanmelding gebeurt door het invullen van uw verplichte persoonlijke gegevens en beveiligde inloggegevens. Daarna accepteert u de gebruikersvoorwaarden. Na uw aanmelding vragen wij aan uw partner om ook zijn personalia in te vullen en de gebruikersvoorwaarden te accepteren. Mocht hij/zij niet deel willen nemen, dan kunt u nog steeds het programma volgen. Echter, het is wel erg jammer en een gemiste kans niet alleen voor hem zelf, maar ook voor u aangezien u beiden invloed heeft op elkaars (on)gezonde gewoonten. Bovendien bereikt u samen het beste resultaat. Na de aanmelding en acceptatie wordt uw abonnement geactiveerd. U ontvangt beiden een welkomstmail met een link waardoor u direct in het programma komt.

Screening, de risicoscore en uw eigen zorgpad:

Het programma start meteen met de screening van de vrouw. Als u de zelftest al heeft ingevuld, dan zijn uw gegevens automatisch ingevuld voor de belangrijkste screening. Op basis van deze screeningsresultaten wordt uw persoonlijke coaching voor 52 weken vastgelegd. Het is dus heel belangrijk dat deze gegevens kloppen. Loop de resultaten dan ook goed na en pas de waarden aan indien ze niet kloppen U vult de volgende gegevens in: uw geboortejaar, gewicht, en lengte. Dit wordt gevolgd door de items over uw voedings- en leefstijlgewoonten. Hier wordt gevraagd naar een inname of gewoonte HOE VAAK AFGELOPEN WEEK of HOEVEELHEID PER DAG in de AFGELOPEN WEEK. Hierna worden uw risicogewoonten voor de abonnementsduur vastgelegd en wordt een risicoscore berekend. De risicogewoonten worden in een figuur weergegeven met ondersteunende tekst. Het eventuele gebruik van geneesmiddelen en afspraken kunt u ook invullen zodat u hieraan wordt herinnerd via het programma met 'push' berichten via de email. Stel hiervoor uw mobiel telefoon in volgens de instructies. 

Het kan zijn dat u zich abonneert, maar pas na een paar dagen de eerste screening afrondt. Het is belangrijk u erop te wijzen dat u binnen 2 weken na het aangaan van het abonnement de eerste screening in dient te vullen, want anders vervalt het abonnement. De persoonlijke screening en berekening van de risicoscore voor uw man gebeurt op dezelfde manier en dezelfde dag. De dagen waarop u een e-mail ontvangt kunt u niet zelf kiezen. Wel kunt u het tijdstip dat u het beste uitkomt aangeven.

Coaching:

Na het afronden van de eerste screening worden uw persoonlijke risicogewoonten verbonden met het coachingsgedeelte van het programma. De coaching bestaat uit het beantwoorden van tussentijdse vragen en het ontvangen van tips, weetjes en recepten via e-mail en 'push' berichten. Voor de tussentijdse vragen ontvangt u op het door u aangegeven voorkeurstijdstip een e-mail met een link zodat u meteen in kunt loggen en naar de vragenlijst kunt gaan. U kunt ook zelf inloggen op de website. In het notificatieveld ziet u dan op uw persoonlijke pagina het bericht staan dat een vragenlijst klaar staat.

De screening bij de start van het programma wordt herhaald bij 12, 18, 24 en 36 weken en gevolgd door een aangepaste coaching voor de daarop volgende periode. Door een e-mail en zonodig herinnerings e-mail na 1, 3 en 5 dagen wordt u herinnerd aan het invullen van deze screeningsvragen. Als u de screeningsvragen niet binnen 1 week invult worden de waarden van de vorige screening gebruikt. Elke week ontvangt u nieuwe recepten via een e-mail met een link naar de website.

Mijn Zorgpad Vrouw

Op dit scherm staat het volgende:

 • Een overzicht van uw ongezonde voedings- en leefstijlgewoonten en risicoscore.
 • Een link naar de ontvangen recepten tot op dat moment.
 • Notificatie waarin belangrijke berichten staan, zoals 'Er staan vragen klaar'.
 • Eventueel geneesmiddelengebruik en afspraken voor u zelf.
 • Als uw man nog niet is geregistreerd, staat er een link voor zijn registratie.
 • Als uw man is geregistreerd staat er een link naar 'Mijn Zorgpad man', waarmee zijn resultaten kunnen worden ingezien.
 • Link om persoonlijke gegevens aan te kunnen passen.
 • In welke week van het abonnement u zich bevindt. Dit is een visuele weergave.
 • U kunt uw resultaten vergelijken met die van andere gebruikers.

Mijn Zorgpad Man

Op dit scherm staat het volgende:

 • Een overzicht van uw ongezonde voedings- en leefstijlgewoonten en risicoscore.
 • Een link naar de ontvangen recepten tot op dat moment.
 • Notificatie waarin belangrijke berichten staan, zoals 'Er staan vragen klaar'.
 • Eventueel geneesmiddelengebruik en afspraken voor u zelf.
 • Een link naar 'Mijn Zorgpad Vrouw', waarmee haar resultaten kunnen worden ingezien.
 • Link om persoonlijke gegevens aan te kunnen passen.
 • In welke week van het abonnement u zich bevindt. Dit is een visuele weergave.
 • U kunt uw resultaten vergelijken met die van andere gebruikers.
picture female 2