Voor mensen met hart- en vaatziekten

Wat is Slimmer Gezond bij hart- en vaatziekten?

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat ongezonde voedings- en leefstijlgewoonten bijdragen aan een hoge bloeddruk (hypertensie), te hoog cholesterol (hypercholesterolemie) en obesitas.
Echter, iedereen weet dat het heel moeilijk is om zelf ongezonde gewoonten te veranderen. Hierbij biedt Slimmer Gezond bij hart- en vaatziekten ondersteuning.

Slimmer Gezond bij hart- en vaatziekten is een coachingsprogramma dat ondersteunt bij het het verbeteren van (on)gezonde voedings- en leefstijlgewoonten waarbij gebruik wordt gemaakt van bekende gedragswetenschappelijke modellen. Door screening met vragen via de website op de mobiele telefoon, Ipad of computer, wordt u bewust gemaakt van uw eigen voedings- en leefstijlgewoonten. Tegelijk krijgt u achtergrondinformatie, tips, weetjes, adviezen en beloningen in de vorm van kookrecepten toegestuurd als persoonlijke coaching via uw mobiele telefoon om ongezonde gewoonten te veranderen én gezonde gewoonten te blijven volhouden. Dit programma is ook voor uw partner bestemd en waardoor u ook elkaar kunt ondersteunen!

Hoe ziet de persoonlijke screening en coaching eruit?

De vragen hebben betrekking op uw leeftijd, body mass index (gewicht en lengte) en voeding- en leefstijlgewoonten. Het eventuele gebruik van geneesmiddelen en uw afspraken bij de zorgverlener kunt u invullen op 'Mijn Zorgpad Man/Vrouw,' zodat u via het programma hieraan automatisch wordt herinnerd.

Aan de hand van uw voeding- en leefstijlgewoonten wordt een persoonlijke risicoscore berekend. Deze score (uitkomst) wordt met behulp van beslisregels gekoppeld aan het persoonlijke coachingsprogramma om de ongezonde gewoonten te verbeteren en de gezonde gewoonten te ondersteunen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zogaande 'push' berichten in uw e-mail. Let er op dat uw mobiele telefoon zo ingesteld is dat e-mailberichten automatisch in uw scherm verschijnen.

Na de eerste screening aan het begin van het coachingstraject, vinden er nog 5 screeningsmomenten plaats. Op elk gewenst moment kunt u altijd zelf nog een extra screening (zelftest) uitvoeren. Echter, de coaching past zich in dat geval niet aan.

Gezonder Gewicht

Het Slimmer Gezond/ hart en vaat programma is niet bedoeld om af te vallen. Echter, u zult merken dat uw gezondere voeding- en leefstijlgewoonten leiden tot een gezonder gewicht.

Duur van een abonnement

De duur van het abonnement is 52 weken. 

Doel

Het uiteindelijke doel van Slimmer Gezond bij hart- en vaatziekten is het vergroten van de kans op goede gezondheid door betere zorg bij hart- en vaatziekten en gezonderde voedings- en leefstijlgewoonten.

picture female 2